måndag 30 december 2013

En rasande eld - Andreas Norman

Författare: Andreas Norman
Titel: En rasande eld
Utkom : 2013
Förlag:  Albert Bonniers Förlag


Andra böcker jag läst av samma författare:
Inget, debutromanHandling:
Carina Dymeks framtid är utstakad. Hon är påläggskalv på UD. Alltid påläst, alltid pålitlig. Efter ett möte i Bryssel blir hon kontaktad av en främmande man som ber henne ta hand om ett usb-minne. Det visar sig vara en rapport om ett nytt europeiskt antiterrorsamarbete. Carina lämnar den vidare till sina överordnade - och blir omedelbart avstängd från sitt arbete. För att bevisa sin oskuld måste hon hitta mannen som gav henne usb-minnet. Hennes nya kärlek, pojkvännen Jamal, försöker enträget hindra henne från att forska vidare. När hon upptäcker att hon är förföljd förstår Carina att det enda sättet att hålla sig vid liv är att få fram sanningen. Det är fler som vill ha fram sanningen men inte alla vill hålla henne vid liv.
Den som fått uppdraget att bevaka Carina är säkerhetspolisen Bente Jensen, som snart blir varse att även hon står under bevakning. Av brittiska MI6? Eller ett terrornätverk? Vem är jägare och vem är jagad?


Mitt omdöme
Denna bok gillade jag skarpt till en början, men sedan hände något. Jag kan inte sätta fingret på vad som inte stämde, men det tog mig drygt tre månader att slutföra läsandet. Jag gillar beskrivningen av arbetet på UD, snacket på kontoret är igenkännande. Det är när jakten av Carina Dymek startar som jag tappar intresset. Boken är välskriven och det är en helt okey debut, men inte mer. 

Mitt betyg blir CCC.

Boken finns att köpa hos Bokus och Adlibris

1 kommentar:

  1. Då avstår jag från den! Skönt att ibland få recensioner som gör att en INTE vill läsa böcker...

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.