lördag 1 augusti 2015

Avdelning 73 - Sofie Sarenbrant

Författare: Sofie Sarenbrant
Titel: Avdelning 73
Utkom : 2015
Förlag: Massolit 

Antal sidor: 364
Boktyp: E-bok
Utspelar sig i : Stockholm
Serie: Emma Sköld del 4

Andra böcker jag läst av samma författare:

Vecka 36, Istället för dig, Andra andningenVila i fridVisning pågår


 
Baksidan
Kriminalinspektör Emma Sköld vaknar på sjukhus efter fem månader i koma. Det sista hon minns är att hon lämnade sin fyra veckor gamla dotter och åkte till stallet för att rida.Under Emmas frånvaro har hennes sambos förra flickvän tagit på sig rollen som ny mamma. En uppgift hon trivs alltför väl med. Emma försöker febrilt tvinga fram minnen av ridolyckan och blir alltmer övertygad om att ett brott har begåtts. Men vem skulle vilja henne något illa?Så länge Emma befinner sig på intensiven är säkerheten rigorös, men när hon flyttas till avdelning 73 kan vem som helst komma henne nära.Avdelning 73 är en ny och krypande kuslig deckare av Sofie Sarenbrant. 

Mitt omdöme: Härligt med en ny Sarenbrant, jag gillar verkligen serien om Emma Sköld, denna bok kryper verkligen in under skinnet på en och den är näst intill omöjlig att lägga ifrån sig. Jag avråder dock från att läsa den om i sjuksängen för man lär ha svårt att lita på någon i sin omgivning. Frågorna hopar sig och man undrar vem är vän och vem är fiende?
I denna bok har Emmas pappa för första gången en stor del med handlingen att göra, trevligt att få lära känna fler i Emmas omgivning.
Slutet bådar för en mycket snar uppföljare hoppas jag i alla fall. Om ni inte läst Sarenbrants böcker har ni många trevliga stunder att se framemot.
Mitt betyg CCCC.

Finns att köpa hos Adlibris och Bokus

Tack till Massolit förlag för recensionsexet.

1 kommentar:

  1. Har precis läst Visning pågår och funderar på att låta Avdelning 73 slinka med i läslistan för i år. Det är många frågor från Visning pågår som jag hoppas få svar på i Avdelning 73 :)

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.