onsdag 31 december 2014

Märkta för livet - Emelie Schepp

Författare: Emelie Schepp
Titel: Märkta för livet
Utkom : 2013
Förlag: Wahlström & Widstrand


Andra böcker jag läst av samma författare:

Inget, debut

Baksidan:
En sommardag 1991 vaknar nioåriga Jana Berzelius upp på ett sjukhus. Hon har inget minne av vem hon är eller var hon kommer ifrån.
   Tjugoett år senare får hon, som framgångsrik åklagare, uppdraget att leda förundersökningen i det uppmärksammade mordet på Hans Juhlén, verksamhetschef på Migrationsverket i Norrköping.
   Tillsammans med kriminalkommissarie Henrik Levin och kriminalinspektör Mia Bolander inleder Jana Berzelius ett intensivt arbete med att lösa fallet. Men utredningen tar en oväntad vändning när ännu ett lik hittas. Denna gång är det en pojke. Och ju mer Jana gräver i den döda pojkens bakgrund, desto närmare kommer hon sanningen om sin egen. Och hon möter en historia mörkare och blodigare än hon någonsin kunnat föreställa sig.
 


Mitt omdöme
Härligt med en thriller efter att ha läst mängder med feelgoodromaner på senaste tiden och vilken bra bok dessutom. Jag gillar hoppen mellan Janas uppväxt och hennes nuvarande roll som åklagare. Historien drivs hela tiden framåt och det är svårt att lägga boken åt sidan man vill hela tiden läsa mer. En otroligt bra debut och jag ser framemot att läsa mer om Jana och Henrik och Mia, förhoppningsvis kommer fortsättningen om inte alltför avlägsen framtid.
Mitt betyg på denna bok blir CCCCc.

Finns att köpa hos Adlibris & Bokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.