fredag 12 december 2014

Bokbloggsjerka 12-15 december

Nu har jag missat två jerkor, så det känns skönt att vara tillbaka i normala gängor ikväll. Dagens fråga hos Annika är :


Veckans fråga kommer från Mia: Är tre ett dåligt betyg? (Gäller betygskalan 1-5. Sortera in trean på motsvarande plats om du använder en annan typ av poängsättning)
 
Intressant fråga, enkel på ett sätt, men samtidigt inte. I min värld är en trea godkänt för en bok, men den saknar det där lilla extra som ger ett högre betyg. Boken är absolut läsvärd.
Jag har konstaterat att det inte är ofta som jag ger en bok lägre betyg än 2,5 (tror att det sämsta jag gett är 2). Det känns som om en bok är sämre än två så har jag inte läst klart den och förmodligen inte ens börjat. Så en trea är absolut inget dåligt betyg. En mycket viktig aspekt är dessutom att det är min bedömning för stunden och det kan innebära att en bok som får 4,5 en dag kanske bara skulle fått tre (eller tvärtom) några månader senare beroende på hur mitt eget humör svänger.
Ha en trevlig helg och julstressa inte, njut av en härlig brasa och en god bok istället, det tänker jag göra!

14 kommentarer:

 1. En trea tycker jag är en bok som är lite varken eller, den är inte bra men inte heller dålig rakt av, den gör inget intryck.

  SvaraRadera
 2. Jag önskar jag la ifrån mig fler usla böcker tidigare, men jag försöker ibland ge dem en chans för att se om de kanske har ett oväntat slut som gör att alltihop blir rimligt... det är en dum strategi för de har ofta ett lika dåligt slut som boken var dålig och jag blir ångande arg över att ha slösat bort min tid.

  SvaraRadera
 3. Håller fullständigt med :)

  SvaraRadera
 4. Precis så, jag betygsätter också vad jag tyckte när jag läst ut boken, här och nu.

  SvaraRadera
 5. Sätter inte heller särskilt låga betyg. Tror det beror på att de riktigt taskiga manusen aldrig blir utgivna. Det mesta är ok och jag väljer ju inte böcker som jag tror inte är gör mig.

  SvaraRadera
 6. Jag betygssätter också i stunden. Några månader senare så kan jag minnas en bok med lågt betyg mer än en med högt.

  SvaraRadera
 7. Mina betyg ligger också oftast från 3 och uppåt.

  SvaraRadera
 8. Jag betygsätter aldrig, men håller med om ditt resonemang kring en trea.

  SvaraRadera
 9. visst läser man böcker olika vid olika tillfällen. jag betygsätter inte, men försöker uttrycka vad jag tycker är bra och vad jag evt. inte tycker om. på Goodreads blir det betygssättning

  SvaraRadera
 10. Jag funderar ett tag på den här frågan, jag brukar inte sätta betyg och jag måste komma fram till varför jag inte gör det...

  SvaraRadera
 11. Riktigt tänkt där! Betyget för en läst bok skulle kunna skifta från dag till annan.

  SvaraRadera
 12. Du är taggad hos mig att göra en julenkät http://boklysten.blogspot.se/2014/12/julenkat-julens-lasning.html

  SvaraRadera
 13. En trea är inte alls dåligt hos mig, jag kanske inte blev helt förälskad i boken men jag vill gärna läsa mer av författaren.

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.