måndag 26 september 2016

Bokmässan 2016

Återigen var det så dags för en av årets höjdpunkter, det är tredje året som jag och dottern besöker bokmässan i Göteborg. För första gången flög vi både dit och hem, tidigare år har vi åkt tåg hem för att kunna ha väskan full med böcker, men denna gång hade vi bestämt att inte köpa på oss alltför mycket.

Strax före kl 09.00 på lördagen anländer vi till mässan, mitt absolut största mål för dagen är Sportförlaget och få Ingemar Stenmarks bok signerad. Från klockan 09.15 så står jag snällt i kön och har det jättetrevligt med de andra Stenmarks fansen. När väl boken är signerad håller jag hårt om min påse och det känns som om dagen är fulländad redan kl 10.00.

Nu är det så dags att lyssna på lite författare. Vi väljer Crime Scen, som i år har flyttat en våning ner med om sittplatser. Här börjar vi med att lyssna på Anne Holt som var fullständigt lysande och därefter tar Helene Tursten vid. Jag måste verkligen ge mig i kast med hennes bok Sandgrav, älskade nämligen Jaktmarker, så det ska bli underbart att även läsa Sandgrav.

Nu är det dags för höjdpunkt nummer två, hunden Arthur. Här är sittplatserna slut, men vi får bra ståplatser framför scenen och väntar andäktigt. Frågan är, kommer Arthur att vara med in real life eller är det bara husse. När vattenskålen kom ut på scenen så var succén ett faktum. Vilken underbar story, och vilken härlig hund.

Efter lite mer strosande bland folkmassan på mässan så lämnar vi mässan och beger oss in till centrum för lite lunch och lite "vanlig" shopping innan vi anländer till mässan igen lagom till 16.30 för att lyssna på Christina Rickardssons berättelse om hennes liv som började i en grotta i Brasilien via livet som gatubarn innan hon blev adopterad och hamnade i Vindeln. Ytterligare en bok som hamnade i min eboks hög senare på kvällen (Adlibris hade 25% på mängder av aktuella eböcker under mässan vilket passade mig utmärkt).

Mängden besökare hade nu tunnats ut och man kunde betydligt lättare komma fram i signeringsköerna. Jag passade på att köpa Martina Haags vinnarbok och få den signerad och därefter sprang vi rakt på disken där Fredrik Backman signerade, så nöjda efter en härlig dag på mässan avslutade vi kvällen på Filmstaden med att se "Bridget Jones baby".

Även på söndagen så kommer vi till mässan i strax före 09.00, så vi köper biljetter i kassan till Happy Hour pris och går runt bland de stora förlagen i lugn och ro innan besökarantalet ökar. Vi passar på att lyssna på Ernst Kirchsteiger oppe på Trädgårdgårdsscenen, vill nog även ha den boken så småningom.

En tur förbi Bokfabrikens monter för signering av Birgitta Bergins senaste bok och även Christoffer Holst "Mindfulness för losers", den senare visar sig ha släkt i vår by som vi känner till rätt väl. Kul när det återigen visar sig att världen är väldigt liten.

Lite Crimescen igen, denna gång med Kristina Ohlsson, vet inte om jag blev så sugen på hennes sista bok i genren skräck, inte riktigt min grej, men vi får se.
Därefter så lyssnar vi när Gabriella Ullberg Westin berättar om sin bok Springpojken och får den självklart signerad. Ser så framemot att läsa om Rokka och Hudiksvall igen.

Avslutar årets mässa med att lyssna på ytterligare en författare på Crimescenen, nämligen Markus Lutteman, tyvärr hade Mons Kallentoft redan åkt hem, det hade varit intressant att även få lyssna på honom, men Lutteman var klart intressant.
Lämnar mässan med tio böcker och ser redan framemot nästa år.


1 kommentar:

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.