onsdag 13 maj 2015

Mitt Nice - Kristina Svensson


Ska för första gången försöka recensera en reseguide. Inför vår resa till Nice fick jag boken Mitt Nice av Karavan förlag för att läsa och recensera.
Jag gillar att inför en resa ta reda på så mycket som möjligt om resemålet för att inte missa något, så det var med glädje jag gav mig i kast med den nytryckta boken om Nice.
 Mitt Nice är en lättläst bok uppdelad i samma delar som Nice stadsdelar. Sevärdheter beskrivs med små anekdoter och historier vilket skapade en nyfikenhet eftersom det inte var någon tung historieläsning utan mer intresseskapande. Väldigt smart gjort.
Om jag ska säga något negativt om boken, så är det storleken, men det skiljer inte så mycket från andra reseguider, den är inte så lätt att ta med när man väl är på plats. Jag läste flitigt i boken så snart vi var på rummet, men den fick stanna inne när vi gick på stan. Sista dagen kom jag på att jag skulle ta en bild med boken någonstans i Nice och efter två fantastiska soldagar så var det regnigt och det blev många bilder tagna innan vi lyckades få till en bild som visar något typiskt Nice utan att boken blev alltför blöt.
Det märks tydligt att Kristina kan sitt Nice och boken är fylld med tips om sevärdheter, restauranger och butiker. Boken känns personlig och om man jämför med de lite tyngre Första Klass guiderna så är denna mycket enklare att ta till sig. Ibland kan jag sakna en karta i boken, men det är enkelt att hitta ändå tack vare de små kartorna som finns till varje område. Makens kommentar var att han tyckte den var mer för oss kvinnor, vet inte om det beror på de olika shoppingbutikerna som omnämns:-).
Tyvärr hann jag inte besöka mer än ett fåtal av alla saker som finns omskrivna, men eftersom jag gillade Nice skarpt så kommer jag att besöka staden fler gånger och då kommer Mitt Nice att vara min bästa vän att ta med på resan. För er som är intresserade av Kristinas liv på franska Rivieran och få fler tips på restauranger så gå in på hennes hemsida Tomatsallad och om ni planerar att åka till Nice så köp boken, den är värd varenda krona.

Mina tankar om min Nice resa hittar ni på min reseblogg På resande fot

Tack till Karavan förlag för recensionsexet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.