Sidor

onsdag 22 oktober 2014

Ensamfjäril - Gabriella Ullberg-Westin

Författare: Gabriella Ullberg-Westin
Titel: Ensamfjäril
Utkom : 2014
Förlag: Hoi


Andra böcker jag läst av samma författare:
Inget, det är hennes debut
Baksidan:
Det är julafton och ett våldsamt snöoväder lamslår Hudiksvall. På eftermiddagen nås Polisen av ett larm. Henna Pedersen, gift med Sveriges bästa fotbollsspelare, har hittats ihjälskjuten i hemmet med parets två små barn som enda vittnen. Familjen har just återvänt till Sverige efter många år i Italien.

Den hemvändande polisen Johan Rokka får brottsutredningen på sitt bord. De enda trådarna värda att följa upp är ett läderband som offret hade runt halsen och ett okänt telefonnummer i hennes mobiltelefon. I ett försök att få fram mer om offrets tidigare liv åker Rokka till Italien. Ju mer han nystar i brottet desto säkrare blir han på att fotbollsspelaren döljer något avgörande, och att han egentligen inte kände sin fru.

Under tiden dras Rokka dessutom in i en erotisk affär med den förföriska dottern till en barndomsvän. När ytterligare ett kallblodigt mord sker inser Rokka att hans jobb och förflutna obönhörligen kommer att flätas samman.


Mitt omdöme
Håll i er för här går det undan redan från första sidan. Det är många personer att hålla reda på och jag tror att det var bra att jag läste ut denna på bara några dagar, annars kan det kanske vara svårt att minnas vilka alla personer är. Efter ett tag har man dock lärt känna karaktärerna och då vill man bara läsa vidare.
Handlingen är bra och tar tag i en direkt. Johan Rokka, som är en av de "gamla" vännerna till den numer berömde fotbollsspelaren har en del outredda saker kvar sedan sin ungdom. Författaren låter läsaren så sakteliga ta del av mer information om Rokka och även om hans kollega Janna. Boken beskrivs som erotic crime och visst det finns en hel del heta scener i boken, men inget som på något vis tar bort fokusen från själva kriminalhistorien.
Jag gillar boken skarpt och längtar efter nästa bok om Rokka, förhoppningsvis är detta starten på en lång rad böcker om Rokka och hans kollegor inom Hudiksvallspolisen.


Mitt betyg på denna bok blir CCCCC.

Finns att köpa hos Adlibris & Bokus


Stort tack till Hoi och Gabriella för recensionsexet.
P.S Imorgon kommer jag att publicera en intervju med Gabriella.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.