måndag 6 januari 2014

Redan död - Stephen Booth

Författare: Stephen Booth
Titel: Redan död
Utkom : 2013
Förlag: Forum


Andra böcker jag läst av samma författare:
Inget, detta är dock den 13:e delen i serien om Ben Cooper & Diane Fry
Handling:
Redan död av Stephen Booth är en psykologiskt spännande kriminalgåta, som utspelar sig i det dramatiska landskapet Peak District. Där samsas bedrägerier och hot med ond bråd död. Och för de redan deckarfrälsta väntar ett kärt återseende med lokalpoliserna Ben Cooper och Diane Fry.

Ett envist regnoväder har lamslagit avkroken Edendale. I ett vattendrag som löper genom ett skogsparti hittas en död man. Han är naken och kläderna ligger prydligt hopvikta. Inte fyrtio år fyllda, ungkarl och plikttrogen tjänsteman på traktens försäkringsbolag.

Karriärsugna Diane Fry får i uppdrag att leda utredningen. Kollegan Ben Cooper är sjukskriven på obestämd tid. Han har nyligen förlorat sin fru i en mordbrand, men sorgearbetet har han skjutit på framtiden. Han är fast besluten att leta rätt på och sätta dit alla som kan ha varit inblandade i branden. Det blir en mycket riskabel jakt där såväl Coopers karriär som förnuft står på spel. 


Mitt omdöme
Hur har jag kunnat missa Stephen Booth! Vilken underbar bok detta var. Trots att jag inte läst någon av hans tidigare böcker kom jag snabbt in i handlingen och tyckte mig lära känna både Diane Fry och Ben Cooper omedelbart. Landsbygden i England fascinerar och jag känner verkligen hur regnet öser ner i denna deckare. Mordhistorien är intressant och det är lätt att följa polisernas arbete framåt i boken. Bens tragiska förlust av sin blivande fru förstår jag trots att jag inte läst den förra boken i serien. Diane Fry verkar vara en udda person med få vänner, men jag antar att det har framgått tydligt även i tidigare böcker i serien.

Jag vill genast läsa mer av Stephen Booth, men tänker börja med bok nummer ett nästa gång.

Tusen tack till bokförlaget Forum för recensionsexet.

Boken finns att köpa hos Adlibris och Bokus

2 kommentarer:

  1. Ja det finns så många deckarförfattare som man inte prövat på.Jag har just avslutat första boken av Ann Cleeves Svart som natten.
    Den var riktigt bra. Nu blir jag också lockad att läsa Stephen Booth.
    kerstinsbokblandning@blogspot. com

    SvaraRadera
  2. Jag älskar böckerna om Diane Fry och Ben Cooper, klart du ska läsa dem från början. Jag är inte så lättcharmad, men Ben Cooper har jag en stadig förälskelse i! Och i den här boken reagerade han precis som han ska göra...

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.