söndag 18 augusti 2013

I farans riktning - Viveca Sten

Adlibris:
Det är vinter på Sandhamn och snöstormen viner. På julafton tar en rädd och jagad kvinna den sista båten till ön. På annandagen hittas ett lik på stranden utanför Seglarhotellet och kriminalinspektör Thomas Andreasson får avbryta sin julledighet.

Snart står Thomas inför ett fall med en hotad känd krigskorrespondent, främlingsfientliga strömningar och en ovanligt utstuderad mördare. Medan han söker efter den gemensamma nämnaren inträffar ytterligare dödsfall. 

Samtidigt brottas barndomsvännen Nora Linde med sina egna problem när hennes yrkesmässiga heder sätts på spel. Nora tvingas fatta ett beslut som för alltid kommer att förändra hennes liv.

Det har blivit tradition att vi lyssnar på en ljudbok av Viveca Sten när vi åker iväg på sommarens husvagnssemester och detta år blev det I farans riktning. Katarina Ewerlöf som läser vet precis hur man ska läsa för att fånga lyssnaren och precis som Stens tidigare böcker var den bra från början till slut. Längtar till nästa bok så att man får veta vad som händer med beslutet som Nora tog.
Mitt betyg blir CCCC.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.