tisdag 31 mars 2015

Badhytten (det som göms i sand...)- Christina Olséni & Micke Hansen

Författare: Christina Olséni & Micke Hansen
Titel: Badhytten (det som göms i sand kommer upp ibland)
Utkom : 2015
Förlag: Historiska Media

Antal sidor: 368
Boktyp: Kartonage
Utspelar sig i : Falsterbo

Andra böcker jag läst av samma författare:

Debut

 
Baksidan
"Kan man få livstids fängelse när man är 82 år?"
Tidigt en morgon tjuvspelar de gamla vännerna Egon och Ragnar tillsammans med systrarna Elisabeth och Märta på Falsterbo golfbana. Det ser ut att bli en fantastisk sommardag med golfrundan avbryts tvärt när vännerna gör en fasansfull upptäckt. I bunkern på hål två ligger golfklubbens ordförande Sven Silverstolpe död.

Stor förvirring utbryter och Egon och Ragnar gör vad de kan för att bringa ordning i kaoset. För att dölja sin inblandning i Silverstolpes död baxar de in honom i golfbilen och kör mot klubbhuset. Men ingenting går som planerat och snart har de satt igång en händelseutveckling som är omöjlig att stoppa. Och det här är bara starten på en ovanlig sommar under Falsterbonäsets soliga himmel. 
Mitt omdöme:Fick denna bok som julklapp av Historiska Media, men har väntat med att läsa den till denna månad när den "rätta" utgivningen var planerad.
Boken är en äkta pusseldeckare och vilken lovande debut. Jag slukade boken från pärm till pärm och ville egentligen inte att den skulle ta slut, men eftersom jag inte hade lyckats lista ut vem mördaren var förrän när på slutet så sträckläste jag den. Karaktärerna är helt underbara, älskar pensionärsligan med Egon i spetsen och den udda polisen Mårten ger en härlig humoristisk krydda till deckarhistorien. Jag hade ständigt ett leende på läpparna och rekommenderar alla att läsa boken. Ser verkligen framemot fler delar om Mord i Falsterbo.

Mitt betyg CCCCc.

Min marsbok i Spänningsutmaningen hos Mia.

Tusen tack till Historiska Media för julklappen.

Finns att köpa hos Adlibris och Bokus

måndag 30 mars 2015

En shopaholic i Hollywood - Sophie Kinsella

Författare: Sophie Kinsella
Titel: En shopaholic i Hollywood (Shopaholic del 7)
Utkom : 2015
Förlag: Massolit förlag

Antal sidor: 478
Boktyp: E-bok
Utspelar sig i : Los Angeles

Andra böcker jag läst av samma författare:

Alla utgivna på svenska


Baksidan
Becky Brandon har med dottern Minnie och maken Luke flyttat till Los Angeles, stjärnornas stad. Luke är där för att jobba med den berömda skådespelerskan Sage Seymour, och Becky vill inget hellre än att bli Sages personliga stylist. Om hon landar det jobbet är vägen spikrak till att bli stylist åt varenda A-kändis i Hollywood! Men saker och ting går inte riktigt som hon tänkt sig och istället blir Becky anställd hos Sages ärkerival.
Hur ska Luke hantera denna konflikt? Är det möjligt att det som Becky helst vill kommer att såra dem hon älskar allra mest? 


Mitt omdöme:
Det är fyra år sedan förra Shopaholic boken kom och det var ett kärt återseende att återigen få möta Becky, maken Luke och deras lilla dotter Minnie. Som vanligt med Kinsellas böcker så vet man vad man får och blir sällan besviken. Det är full fart från första början och Beckys shoppingsug är fortsatt stort, men det finns en underton i boken som jag gillar om vikten av vad som egentligen är viktigt i livet, framgången eller vännerna. Slutet ger en förhoppning om en snar fortsättning.
Mitt betyg för denna härliga bok blir CCCC.

Tack till Massolitförlag för recensionsexet.

Finns att köpa hos Adlibris och Bokus

tisdag 3 mars 2015

Våghalsiga planer - Jeffrey Archer

Författare: Jeffrey Archer
Titel: Våghalsiga planer (Cliftonkrönikan del 4)
Utkom : 2015
Förlag: Massolit förlag

Antal sidor: 487
Boktyp: E-bok
Utspelar sig i : Bristol

Andra böcker jag läst av samma författare:

Blodsbröder, Dolt motiv, Dömd till fängelse,
Harrys sång, En faders synder och Välbevarade hemligheter


Baksidan
Emma och Harry Cliftons dotter, Jessica, har anledning att vara lycklig. Hon är en lysande stjärna på konsthimlen och har hittat sitt livs kärlek. Men så dyker lady Virginia Fenwick upp och börjar dela med sig av familjernas smutsigaste hemligheter inför Jessicas blivande svärmor. Don Pedro Martinez är en annan som ruvar på hämnd på familjen. När Barrington Shipping Line står inför den största utmaningen i företagets historia byggandet av fartyget MV Buckingham installerar han major Fisher i styrelsen. Bygget kantas av mängder av missöden. Kan det vara fråga om sabotage? Samtidigt tar okände Cedric Hardcastle plats i styrelsen. Vilken roll kommer han att spela?

Mitt omdöme:
Formligen älskar Jeffrey Archers böcker, han vet precis hur man skriver bladvändare och när ett kapitel avslutas med en cliffhanger så är det lätt att man blir fast i boken till dess att den tar slut. Jag avundas alla som ännu inte läst någon av hans böcker, ser verkligen framemot nästa del av Cliftonkrönikan, vi får se om jag kan hålla mig ifrån att försöka läsa den på engelska innan den kommer på svenska.
Del fyra i Cliftonkrönikan tar vid där trean slutade och jag kastas direkt in i familjen Barrington och Clifons liv. Starka Emma som klarat sig igenom så många prövningar och som framstår som familjens överhuvud, och även i denna bok utsätts både bolaget och privatlivet för svåra utmaningar. Jag skulle önska att denna serie blev filmatiserad.
Återigen grattis till alla er som inte har läst Jeffrey Archer ännu, ni har många underbara stunder framför er. Vill ni läsa Cliftonkrönikan rekommenderar jag er att börja med bok nummer ett, Harrys sång.
Mitt betyg kan inte bli annat än CCCCC.

Tack till Massolitförlag för recensionsexet.

Finns att köpa hos Adlibris och Bokus

måndag 2 mars 2015

Spänningsutmaningen mars

Dags att välja en bok till spänningsutmaningen för mars månad. I julas fick jag en kriminalkomedi av Historiska media, Badhytten av Christina Olséni och Micke Hansen som jag tänker försöka mig på att läsa under mars månad.

söndag 1 mars 2015

Du gamla, du fria - Liza Marklund

Författare: Liza Marklund
Titel: Du gamla, du fria
Utkom : 2011
Förlag: Piratförlaget

Antal sidor: 487
Boktyp: Inbunden
Utspelar sig i : Stockholm och Östafrika

Andra böcker jag läst av samma författare:

De flesta


Baksidan
Annika Bengtzon är tillbaka på Kvällspressens redaktion i Stockholm efter tre år som tidningens korrespondent i Washington. Hon har återförenats med sin make, Thomas, som arbetar på justitiedepartementet med internationella säkerhetsanalyser. En eftermiddag hittas en ung småbarnsmamma död och översnöad bakom ett daghem i förorten Axelsberg i södra Stockholm. Hon är det fjärde offret på kort tid under liknande omständig-heter: kvinna, ung, mamma, knivhuggen bakifrån. På Kvällspressen anar man en seriemördare, något Annika avfärdar som vilda fantasier.Thomas befinner sig på en konferens i Nairobi. Under en rekognoseringsresa vid somaliska gränsen kidnappas hela delegationen sju personer från olika delar av Europa.Allt eftersom kvinnomorden i Stockholms förorter blir allt fler, och misstankarna om en seriemördare börjar ta form även hos polisen, dras Annika in i ett våldsamt kidnappningsdrama som skakar både Europa och Östafrika. Kraven från kidnapparna är omöjliga och orimliga. När kraven avvisas avrättas gisslan i delegationen, en efter en.

Mitt omdöme:
Det var länge sedan jag läste en Liza Marklund bok, men trots det så kommer jag direkt in i handlingen och kommer ihåg vad som hänt i tidigare böcker. Marklunds språk är vasst och samhällskritiskt vilket jag gillar, men det är inte en av hennes bättre böcker.
Själva mordhistorien känns som sidoberättelse och därmed hamnar Annikas förmåga med grävande journalistik i skymundan, Bokens huvudhistoria är kidnappningen av Thomas. Jag gillar inläggen där Thomas berättar hur han mår och känner under sin tid i kidnapparnas våld, men som sagt det tar över lite för mycket för att jag ske boken full pott, det blir bara lite mer än medelbetyg. Ska försöka att inte vänta flera år med att läsa nästa bok i serien.

Mitt betyg CCCc.

Detta är mitt bidrag till februari månads spänningsutmaning.

Finns att köpa hos Adlibris och Bokus