fredag 31 juli 2015

Testar Storytel


Under några år har jag haft vänner som förespråkat Storytel, men jag har inte riktigt velat tro att det skulle vara något för mig. Men så här i semestertider när man inte riktigt har tid att sätta sig ner och läsa en bok, så laddade jag ner appen till min iphone och till Ipaden för att testa att både lyssna och läsa. Oj, vad trevligt det var, jag brukar alltid ha en ljudbok i telefonen, men fördelen nu var att jag direkt kunde lyssna på en ny bok utan att först strula med nedladdningen till telefonen. Städningen av husvagnen gick i ett huj och innan dagen var slut hade jag hunnit lyssna ut första boken.
Provade även att växla mellan att läsa eboks varianten och lyssna på ljudboken och det fungerade bra. Det som jag tycker är synd är att man måste läsa eboken i Storytels app, jag föredrar att läsa i läsplattan istället för att undvika ljuset från skärmen, men man kan inte få allt.
Funderar fortfarande på ifall det är värt 169 kronor i månaden för Storytel eller om jag även fortsättningsvis ska köpa egna böcker och ljudböcker. Det finns ytterligare en nackdel och det är att man inte äger boken och som i vårt fall är även maken intresserad av att lyssna på böcker och det blir dyrt ifall vi ska ha varsitt abonnemang.
Utbudet på Storytel ser relativt bra ut och det fanns många böcker som jag har på min önskelista, så det lutar mot att jag ger det några månader och ser ifall jag tycker det är värt det.
Hur är det med er andra, använder ni Storytel eller någon liknande och i så fall vad tycker ni?

torsdag 30 juli 2015

Brott kan ej styrkas - Martin Melin

Författare: Martin Melin
Titel: Brott kan ej styrkas
Utkom : 2015
Förlag: Forum

Antal sidor: 254
Boktyp: E-bok
Utspelar sig i : Stockholm

Andra böcker jag läst av samma författare:

Status 12

 
Baksidan
Thomas Hallgren börjar känna sig som en i gänget i A-turen på Norrmalms polisstation, där han nu har varit i ett och ett halvt år. Han tar större plats och den hårda jargongen känns inte längre lika främmande. Men trots att han och de andra poliserna försöker hålla stämningen uppe blir de alltmer frustrerade över den byråkrati som hindrar dem från att göra sitt jobb.

Thomas märker att han och hustrun Maria kommer allt längre från varandra och det känns som om de ständigt bråkar. När han träffar den nya polisen Louise blir han nästan omedelbart attraherad av henne. Thomas närmaste kollega Lagerström befinner sig i en uppslitande vårdnadstvist och en dag går ett gräl mellan honom och exfrun så långt att han ger henne en örfil, mitt framför ögonen på Thomas. Ska Thomas låta lojaliteten mot kollegan tysta honom eller ska han berätta vad som har hänt?

Samtidigt fortsätter Thomas sina efterforskningar kring fadern Rolf Hallgren och de oegentligheter som ska ha skett under hans tid som polis. Vad var det som hände vid det där ingripandet när en man dog under mystiska omständigheter?


Mitt omdöme: Jag gillade Melins debut och denna bok är verkligen inte sämre, den fångande mig på en gång och jag läste ut den snabbt. Jag gillar hans sätt att ta med läsaren både bland jargongen på polisstationen och hemma. Thomas känns som den rekorderlige polisen och vill verkligen inte hamna i onåd hos någon, hans jakt på vad hans far och dennes kollegor gjort tidigare är en extra krydda till hela berättelsen. Rekommenderas varmt och hoppas på en fortsättning.

Mitt betyg CCCCc.


Finns att köpa hos Adlibris och Bokus

Stort tack till Forum för recensionsexet.

onsdag 29 juli 2015

Jaktmark - Helene Tursten

Författare: Helene Tursten
Titel: Jaktmark
Utkom : 2014
Förlag: Kabusa Böcker

Antal sidor: 233
Boktyp: Pocket
Utspelar sig i : Dalsland

Andra böcker jag läst av samma författare:



 
Baksidan
Embla Nyström är 28 år och jobbar som polis. Dessutom är hon nordisk mästarinna i lätt weltervikt. När hon som vanligt åker hem till sin barndoms Dalsland för att vara med i årets älgjakt bryts semestern brutalt när två av medlemmarna i ett annat jaktlag försvinner spårlöst.

Mitt omdöme: Härligt med en ny deckarserie av Tursten. Jag gillade hennes tidigare serie, men den tappade bort mig någonstans på vägen så det känns härligt att få börja på en ny serie.
Embla tilltalar mig och jag gillar hennes lite tuffa attityd. Härligt med lite spänning i jaktskogen.
Boken tilltalade även min man som läste ut den snabbt, vilket brukar vara ett riktigt bra betyg. Hoppas verkligen på en fortsättning i serien.
Mitt betyg CCCC.


Finns att köpa hos Adlibris och Bokus

söndag 5 juli 2015

Kaos-Ett grekiskt ordlexikon - Alexandra Pascalidou

Författare: Alexandra Pascalidou
Titel: Kaos-Ett grekiskt ordlexikon
Utkom : 2014
Förlag: Atlas

Antal sidor: 265
Boktyp: E-bok
Utspelar sig i : Grekland 

Andra böcker jag läst av samma författare:



 
Baksidan
Kris är ett grekiskt ord. Sedan den hellenska ekonomin raserades har Grekland blivit Europas akilleshäl. Grekerna, som tyckt sig födda med segern i blodet, har blivit klassens värstingar.Kaos är boken som ser krisen genom grekernas ögon. Alexandra Pascalidou rör sig lika självklart bland skeppsredarfruar, glittriga tv-personligheter och kändisgräddan som bland barnhemsbarn, politiska extremister och volontärer som nattvandrar på bordellerna. I taxibilar och på spårvagnar uppstår spontana debattarenor: krisen har gjort alla till politiska experter.Kaos är en medryckande, närgången och djupt personlig uppgörelse med landet som gått från dionysiska fester till svältdiet.

Mitt omdöme: Jag köpte denna bok efter att ha lyssnat på en gammal pod från Vagabond där Alexandra Pascalidou var gäst och gjorde ett stort intryck på mig. Boken blev dock liggande några månader innan jag tog tag i den. Väl på stranden på min favoritö Agistri, utanför Aten satte jag tänderna i denna återigen högaktuella bok. Man får en helt annan syn på många av de saker som idag skrivs i pressen om den grekiska krisen. Jag har alltid älskat Grekland och dess folk, Pascalidou gör att jag dessutom får en större förståelse för mycket av det som sker just nu. Hon förskönar inte den grekiska tillvaron och tar alla dess handlingar i försvar utan hon lyckas på ett skickligt sätt beskriva de grekiska orden med berättelser som gör att man förstår mer av vad som händer i krisens Grekland. Ska man läsa en bok om Greklandskrisen så är detta ett mycket bra val. Jag kommer definitivt att läsa fler av Pascalidous böcker, Bortom mammas gata. ligger redan och väntar på läsplattan.

Mitt betyg CCCCC.


Finns att köpa hos Adlibris och Bokus

fredag 3 juli 2015

Saker vi inte säger - Sheila O´Flanagan

Författare: Sheila O´Flanagan
Titel: Saker vi inte säger
Utkom : 2014
Förlag: Pocketförlaget

Antal sidor: 488
Boktyp: Pocket
Utspelar sig i : Irland, Kalifornien & Spanska Medelhavskusten

Andra böcker jag läst av samma författare:

Den perfekte mannen, Syskonkärlek, Den jag ville ha, Inte han, Luftslott &
Bättre tillsammans
 
Baksidan
Abbey Andersen är fullt nöjd med sitt liv i San Francisco. Visst är det tråkigt att hon knappt träffar sin mamma nu för tiden, men hon har ett bra jobb och fantastiska vänner.När Abbey plötsligt blir kontaktad av den irländske advokaten Ryan Gilligan ställs livet på ända. Allt hon trodde sig veta om sina rötter visar sig vara en lögn, och nu måste hon resa till Irland för att söka sanningen. Knappt hinner hon av planet förrän hon kastas in i en ny kris. En kris som kommer att förändra allt, inte bara för Abbey, utan även för den irländska familj som inte ens visste om att hon fanns.
Nu måste hon göra ett val som kommer att påverka alla hon känner. Men hur ska hon kunna veta att hon väljer rätt? Vem kan hon lita på? Och kommer livet någonsin att bli detsamma igen?


Mitt omdöme: Jag läser inte så ofta pocketböcker nu, men en solsemester utan några riktigt lättsamma pocket är ingen riktig semester. Väljer man dessutom en av O´Flanagans böcker så vet man alltid vad man får, lite problem, mycket romantik och starka personligheter. Denna bok är inget undantag. Hon lyckas väva samman två väldigt olika familjers liv, genom att man växelvis får följa dem genom historien. Jag gillar Abbey skarpt och även systern Susanne i den irländska familjen Fitzpatrick ger ett ärligt intryck. Berättelsen är något förutsägbar, men jag vänder blad med lätthet och hux flux har boken nått sitt slut. Rekommenderar varmt denna bok som en lättsam sommarläsning som ger längtan till både Spanien och Irland.

Mitt betyg CCCCc.


Finns att köpa hos Adlibris och Bokus

torsdag 2 juli 2015

Tre veckor - Birgitta Bergin

Författare: Birgitta Bergin
Titel: Tre veckor
Utkom : 2012
Förlag: Tre Böcker förlag

Antal sidor: 251
Boktyp: E-bok
Utspelar sig i : Göteborg

Andra böcker jag läst av samma författare:

Ett oemotståndligt förslag

 
Baksidan
-Hej, det är jag.-Hej du.-Har du tid att prata?-Nej, egentligen inte. Kan vi ta det ikväll? Det är lite körigt just nu.-Jag vill helst ta det nu.-Skit, jag är helstressad. Vad är det som är så viktigt?-Jag vill skiljas.Ulli och Peter är det lyckligaste och mest sammansvetsade paret i vänkretsen. Hur kunde det bli så här? Vad har hänt? Vad händer?Passionen överrumplar Peter, medan Ulli och tonårspojkarna fylls av alla motstridiga känslor, övergivenhet, saknad, ilska, hat, sorg och vanmakt.Som kulor på ett radband följer under tre omtumlande veckor den ena olyckan tätt på den andra för den krackelerande familjen.Tar det aldrig slut? 

Mitt omdöme: Kände att det var dags att läsa en lättläst bok och efter att ha läst Birgitta Bergins bok Ett oemotståndligt förslag som jag verkligen gillade så gav jag mig ikast med hennes debutroma Tre veckor. En på ett sätt sorglig bok, men samtidigt enormt innehållsrik och tänk vad mycket som kan hända på bara tre veckor. Lite förutsägbar, men det gör absolut ingenting, det finns även händelser som man absolut inte kan gissa sig till i förväg och man vill hela tiden fortsätta till nästa avsnitt.

Mitt betyg CCCc.


Finns att köpa hos Adlibris och Bokus