söndag 31 augusti 2014

Bloggdala recension - Än klappar hjärtan


Så har återigen en härlig sommar här i Bloggdala börjat lida mot sitt slut och efter en härlig dag i svampskogen springer jag till torget för att möta upp mina vänner för att diskutera boken "Än klappar hjärtan" av Helena von Zweigbergk.
Jag har aldrig läst någon bok av Helena von Zweigbergk tidigare så det var helt utan förväntningar som jag beställde boken, som e-bok, vilket har blivit mitt favoritsätt att läsa böcker på.
Boken som handlar om de tre systrarna Astrid, Sandra och Lena är lättläst och välskriven.
Allt börjar med en studentfest där Astrid möter sitt livs stora kärlek igen efter hans stora svek sommaren när deras gemensamma son Victor föddes. Detta möte kommer sedan att påverka Astrid och hennes familj genom hela boken.
Systrarna är väldigt olika och hela tiden på något sätt avundsjuka på varandra, framförallt på stora syster Astrid (åtminstone enligt Astrid själv). När Lena blir sjuk börjar luften rensas mellan dem och många hemligheter kommer upp till ytan.
Boken växlar kapitel mellan systrarna och man får läsa om hur de upplever samma sak men på väldigt olika sätt, ett härligt sätt att skriva på vilket ger systrarna mer karaktär, även om det inte alltid tilltalar mig. Jag vill att storyn ska framåt hela tiden.
Ibland känns boken ytlig och jag känner inte igen mig i någon av systrarna, men som enda systern till en 18-år äldre bror(jo, vi har samma föräldrar) så kan det även ha med det att göra, systerskap har jag aldrig varit en del av. Astrid är den syster som jag på något sätt tycker sämst om, hon borde våga ta tag i sitt liv lite bättre, hon känns bitter och väldigt misstänksam. Sandra kommer till slut till sans och tar tag i sitt liv, mycket tack vare sin dotter som får henne att vakna och inse att hon måste se sig själv som en egen individ och inte bara leva genom sin man. Lena får jag inte riktigt grepp om, hon känns ytlig ibland, men ändock inte. Att inte ta kontakt med sin stora kärlek och berätta om sin sjukdom känns märklig.
Tyckte jag om boken, ja, det gjorde jag. Kommer jag att läsa fler böcker av Helena von Zweigbergk? Troligen.
Mitt betyg blir CCCc.


tisdag 19 augusti 2014

I´m back

Undrar verkligen vart denna sommar tog vägen. Jag har knappt hunnit läsa något alls och ändock har vi mest befunnit oss på hemma plan. Totalt har jag haft 5 veckors semester, för första gången någonsin, har i och för sig fuskat med att jobba någon timme då och då.
Lite små resor har det blivit, men de kommer jag att skriva mer om på min reseblogg så småningom som ni kan läsa här.
I söndags var första gången som jag återigen kröp ihop i soffan och läste några timmar, vad jag har saknat dessa stunder. Ser framemot en lång och härlig läshöst. Jag och dottern har bokat en resa till Göteborg och  kommer för första gången att besöka bokmässan, ska bli riktigt intressant.
Under veckan kommer jag att skriva recensioner på de tre böcker jag trots allt har hunnit läsa under sommaren.